top of page

DSM de bloedzuiger van het pensioenfonds

Het onderstaande bericht met de kop “PDN verhoogt opnieuw de pensioenen” is afgelopen donderdag op de website van het pensioenfonds gepubliceerd.

Wat valt er nog te zeggen. Dat wij al die tijd gelijk hebben gehad? De arrogantie van de macht? Het cynische handelen van Co-Ceo Dimitri de Vreeze en directeur DSM Nederland Edith Schippers?

Als er iets voor de zoveelste keer duidelijk is geworden, is het dat DSM totaal lak aan de pensioengerechtigden van het pensioenfonds heeft. Niet nu maar al sinds 2006. Als een bloedzuiger heeft DSM sinds 2006 - en we blijven het herhalen - bewust en stelselmatig alle leven uit het pensioenfonds gezogen om er zelf haar voordeel mee te doen, in de beginjaren de huid van Feike Sijbesma te redden, de aandeelhouders van DSM te pleasen, voor miljarden euro’s aandelen in te kopen voor de top en executives van DSM die daardoor enorm persoonlijk financieel voordeel genoten.

Al die tijd werden wij door voormalig Ceo Feike Sijbesma overspoeld met zijn duurzaamheidsmantra. Alles moest duurzaam worden. Behalve het pensioenfonds. Dat gebruikte hij om CEO te kunnen blijven en de wereld te redden. Velen van uw oud-collega’s hebben eraan meegewerkt, zaten erbij maar zeiden niets en nog erger hebben bewust meegewerkt aan de verkeerde voorstelling van zaken door DSM en het pensioenfonds dat de dalende rente de oorzaak was van de uitholling van het pensioenfonds. Ja, het moet nu maar eens gezegd worden. Kijkt u maar eens in de jaarverslagen van PDN op de website van PDN wie namens de werkgever DSM in het bestuur van het pensioenfonds zaten.

Alle verontwaardiging ten spijt is en blijft de vraag hoe wij DSM kunnen bewegen met geld over de brug te komen om de financiële benadeling van het pensioenfonds ongedaan te maken. Onze eerste stap was DSM er rechtstreeks op aanspreken. Op de website kunnen jullie later vandaag onze brief aan DSM vinden en eveneens het botte antwoord dat DSM ons stuurde. Onze tweede actie is om de publiciteit zoeken en het handelen van DSM zo uitgebreid mogelijk aan de kaak te stellen. Dat heeft geresulteerd in een uitgebreid artikel in De Limburger. Naar wij begrepen zal binnenkort een landelijk medium er ook uitvoerig aandacht aan besteden. De derde stap die wij genomen hebben is een juridische actie richting het pensioenfonds om openheid van zaken te geven over de oorzaken van de uitholling van het pensioenfonds. Een vierde stap richting DSM is in de maak maar daarover willen en kunnen wij nu nog niets zeggen. Daar zal het niet bij blijven. Afhankelijk van het verdere verloop zullen nieuwe stappen en initiatieven genomen worden. DSM mag hier niet mee wegkomen!


PDN verhoogt opnieuw de pensioenen

Gepubliceerd op: 22-12-2022

We zijn blij te kunnen meedelen dat vanaf 1 januari 2023 de pensioenen voor alle deelnemers worden verhoogd. De ingegane pensioenen en de opgebouwde pensioenen van ex-medewerkers gaan omhoog met 10,02%. De opgebouwde pensioenen van medewerkers worden verhoogd met 3,11%. Evenwichtig besluit Het besluit is genomen op basis van de positieve ontwikkeling van de financiële positie van het fonds en de nieuwe mogelijkheden die de wet hiervoor biedt. Het bestuur heeft de plicht zorgvuldig om te gaan met de belangen van alle deelnemers en ze evenwichtig af te wegen in de besluitvorming. Bij het genomen besluit heeft PDN ook vooruitgekeken. Zeker in de onrustige tijd waarin we nu leven en de uitdagingen waar we nog voor komen te staan moet het fonds ervoor zorgen om ook op langere termijn financieel gezond te blijven. Wanneer weet ik wat dit voor mij betekent? Alle deelnemers krijgen in januari persoonlijk bericht waarin we de verhoging nader toelichten.


755 views

Recent Posts

See All

Reden tot grote zorg

Vorig jaar is door het pensioenfonds de intentie uitgesproken om in te varen in het nieuwe pensioenstelsel. Tot op heden weten wij als deelnemers vrijwel niet wat er gaande is. De communicatie is zeer

De stille wijziging

Recent kwamen wij tot de ontdekking, dat begin juni bij het pensioenfonds een belangrijke wijziging in de governance heeft plaatsgevonden, waarover niet naar de deelnemers gecommuniceerd is. Voor de w

Comments


bottom of page